Full service visuele communicatie

Van conceptontwikkeling tot en met realisatie, zowel on- als offline

Mogelijkheden

Als freelance ontwerper ben ik flexibel inzetbaar, blijven de kosten betaalbaar, en kun je profiteren van een persoonlijke en vertrouwde service. Door mijn samenwerkingsmogelijkheden met creatieve partners, zoals marketeers, tekstschrijvers, fotografen, AV-specialisten, website programmeurs en drukkers zijn de mogelijkheden onbeperkt. Van conceptontwikkeling tot en met realisatie, zowel on- als offline. Je kunt altijd rekenen op een doeltreffend concept en tijdloos ontwerp!

Grafisch ontwerp

Elke vorm van visuele communicatie is gebaat bij een goede grafische vormgeving. Het dient de boodschap visueel kracht bij te zetten en aan te sluiten bij de merkidentiteit en bepaalde strategie. Om de boodschap zo doeltreffend mogelijk in te zetten wordt goed gekeken wie er bereikt moet worden, en welk medium hier het meest geschikt voor is. Voor de vervaardiging van het medium zijn er diverse mogelijkheden, waarbij er kritisch naar de prijs en kwaliteit wordt gekeken.

Grafisch ontwerp

Merkidentiteit

Je logo en huisstijl zijn de basis voor sterke communicatie. Het is het gezicht/visitekaartje van je onderneming. Een unieke merk identiteit wekt vertrouwen en draagt bij aan de herkenbaarheid.  Daarnaast onderscheid je jezelf van de concurrentie. Vormgeving hiervan gaat verder dan simpelweg het aantrekkelijk in beeld brengen van de naam. De achterliggende gedachtengang en positionering van het bedrijf moeten in zowel de vorm, de kleur als in de typografie terugkomen.

Merkidentiteit

Illustratie

In tegenstelling tot taal zijn illustraties universeel, begrijpbaar voor iedereen. Een zeer efficiënt medium om informatie over te brengen aan verchillende mensen. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden of bewegwijzering. Ook kan het gebruikt worden om complexe materie in één oogopslag duidelijk te maken. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden.” Maar ook het amuserend vermogen ervan kan van waarde zijn, zo nodigt een mooie illustratie uit om een tekst te lezen of een product aan te schaffen.

Illustratie

Dit zeggen klanten over mij:

Joost heeft ons geholpen met het visueel vertalen van onze hernieuwde marketing strategie naar een compleet nieuwe huisstijl, van A t/m Z. Logo, huisstijl, website ontwerp, iconen etc. Van belang was dat er een overkoepelende waarde vanuit de Groep vertaald werd naar alle beeldmerken en dus ook de websites. Dat is Joost goed gelukt. Wij hebben het werken met Joost als zeer plezierig, professioneel en constant ervaren. Vooral de laatste vinden wij een doorslaggevende factor in het werken met creatieve communicatie professionals.

Marco Bos

FeelGood Hospitality Group

In mijn zoektocht naar een eigen huisstijl (en identiteit) is inbreng van Joost bijzonder waardevol geweest. In onze gesprekken bleek Joost een gedreven sparringspartner met een duidelijke eigen creatieve visie. Hij verstaat de kunst om je gedachten en emoties te vertalen naar een concrete (bedrijfs)uitstraling met het bijbehorende verhaal. Het resultaat van zijn werk zorgt tot op de dag van vandaag voor een glimlach bij mijn relaties als ik hen mijn visitekaartje overhandig.

Olivier Akkerman

IOWT

Joost is van begin af aan betrokken geweest bij het opzetten van mijn bedrijf. Hij heeft mij stap voor stap begeleidt en liet mij zien hoe ik mijn bedrijf het beste in de markt kon zetten. Al snel werd het duidelijk welke naam, huisstijl en logo hiervoor het best geschikt waren. Ik ben in 2012 begonnen met mijn praktijk en krijg nog heel vaak complimenten over de uitstraling van mijn praktijk. Niet alleen in mijn communicatie middelen is de huisstijl door gevoerd maar ook de aankleding van mijn praktijk is hierop gebaseerd. Cliënten herkennen dit direct en voelen zich hierdoor snel op hun gemak.

Nicole de Nooijer

Sanakuur

Benieuwd wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies.